CollagenceuticalCollagenceutical

Biotechnológiai emulzió a ráncok belső feltöltésérea kollagén- és a hyaluroninjekciók alternatívájaként

 

Az alábbiakban bemutatjuk Önöknek a Collagenceutical biotechnológiai emulziót – a kollagén- és hialuroninjekciók alternatíváját – a ráncok belső feltöltésére!

A kollagén fehérje, a bőrben nagy mennyiségben fordul elő, ezáltal az extracelluláris matrica (ECM) fő alkotórésze. A kollagén, a bőr tiszta tömegének 70-80%-át képezi, ezzel biztosítja saját mechanikai és szerkezeti épségét. A tipikus kollagénmolekula jellegzetes formája egy hosszú, háromspirál formában csavarodó szerkezet, amelyben a három peptidlánc egy nagy spirált alkotva egymásköré csavarodva található meg. A kollagénre jellemző, hogy magasan rendeződött polimereket alkot. A fibrilláris kollagénekben (az I. és III. típusú kollagén) a polimerek előanyagként szintetizálódnak, a prokollagének – hármas spirálok, spirális végződés nélkül  szekréció után enzimatikusan  a sejten kívüli térbe távolodnak el. Ezután fibrillogenézis következik, amely során a kollagénmolekulák hosszában fej-farok formába, keresztben pedig kollagénrost és szövet formában rendeződnek.

A Collagenceutical biotechnológiai emulzió egyedülálló összetétele a következő hatékony anyagok kombinációja:

1. Aktív peptidek és proteinek- Tripeptid-10 citrulin, Tripeptid-1 (a Pseudoaltermonas fermentált kivonata), hydrolizált búzafehérje, hydrolizált szójafehérje kombinációja,amely segít elérni a fiatal és felnőtt bőr megfelelő kollagénszintjét. Aktivitásuk három alapfunkcióval jellemezhető:

a) a kollagénveszteség pótlása, 
b) a kollagénszint beállítása,
c) a kollagénszint védelme.

A hatóanyag „in vivo” tesztelés eredményeként a ráncok 35,3%-al csökkentek.

2. Palmitoyl Tripeptide-5, a ráncok minden típusát csökkentő kis peptidre alapul. A klinikai vizsgálatok kimutatták, hogy a peptid képes a ráncok bármely típusát és mélységét hatékonyan csökkenteni és megváltoztatni, amelyek a bőrt láthatóan öregítik.

3. A hatóanyag matrikineket és proteineket tartalmaz, amelyek a bőrszerkezet megújításának és javításának „őrzői”. Aktiválják az extracelluláris mátrix makromolekula neoszintézisét. Ez által biztosított a hatóanyag ráncok elleni tökéletes hatása. 
A matrikin peptidek, a specifikus receptorokra kifejtett hatásuk által képesek szabályozni a sejtaktivitást. Aktiválnak bizonyos olyan géneket, amelyek részt vesznek az extracelluláris mátrix megújításában és a sejtek szaporodásában. A kor előrehaladtával ezek a mechanizmusok fokozatosan gyengülnek. A klinikai vizsgálat kimutatta, hogy a hatóanyag kiváló lehet a ráncok ellen. A vizsgált területen a ráncok számának és nagyságának csökkenése feltűnő volt, azaz 44%.

4. Palmitoyl oligopeptid – serkenti a kollagén és glykosaminoglykan szintézisét. Ellenállóbbá, feszesebbé teszi a bőrt és csökkenti a ráncokat. Hatékonyan aktív, stimuláló, hidratáló és fiatalító hatása révén pedig növeli a bőr ragyogását, vitalitását és az általános állapotát.
A különböző „in vitro” és „in vivo” módszerek kimutatták, hogy a hatóanyag aktív összetevője képes pótolni  a kollagénveszteséget.
A kultivált fibroplasztokban a peptid több, mint 300%-kal  serkenti a kollagénszintézist.  A vizsgált bőrszövetminták esetében a peptid védi és megújítja a kollagént, hasonlóan, mint a vitamin A savja (retinosav), amely a bőr megújulását segíti elő. A fent említett hatások „in vivo” tanulmányokkal alátámasztottak, a tesztelt személyeknél a ráncok feltűnően csökkentek, a csökkenés mértéke elérte a 39%-ot.

5. a Pseudoaltermonas Antartica fermentált kivonata –az Inlet Admiralty Bay (György király szigete, Déli Shetland sziget, Antarktisz) környékén található gleccserből nyert mintának egy – Pseudoaltermonas Antarctica baktérium – új törzsét izolálták. Egy Gram-negatív egyostoros baktériumról van szó. A törzs oxidázispozitív, katalázisra és zselatinhidrolízisre volt képes. A sejtnövekedés folyamán a törzs glykoprotein exopolymert termelt, amely a Collagenceutical hatékony összetevője. Jól alkalmazható a bőr elszarusodott rétegére, amely óvja a bőrt a további száradástól. A glykoprotein, a sebek ápolásánál „in vitro” gyógyító hatást mutatott, növeli a kollagéntermelést és igen hatékony a ráncok ellen.
A hatóanyag klinikai tesztelése során  a bőrfelszín kezelés előtti  és kezelés utáni állapotát vizsgálták. 15 nap után a ráncok mélysége akár 50%-kal csökkent.

6. Hyaluronsav liposzómás formában –a liposzómák specifikus lipidekből álló gömbölyű hólyagocskák. Proteineket, peptideket és más aktív részeket tartalmazhatnak, amelyek fontos szerepet játszanak a bőr és a haj feszességének, és rugalmasságának megőrzésében.
A liposzómák az epidermisz sejtjeivel együtt fejtik ki hatásukat. A nátrium-hyaluronát tartalmú PML-ek (Plurilameláris Multivezikuláris Liposzómák) polycentrikus foszfolipides hólyagocskák, amelyek képesek aktív anyagot felszabadítani az epidermiszben. A nátrium-hyaluronát a hidratáló és simító tulajdonsága által kíváló a száraz bőr kezelésére. Fontos szerepet játszik a bőrszerkezet nedvesség megtartásában és az ép bőr megőrzésében. Ápolja a túlzott napfénynek kitett bőrt,  visszaállítja annak rugalmasságát,  valamint hatékony és regeneráló hatású az öregedési folyamat megállításában. Kíváló hatású egyéb sérülések esetén és segíthet az anyagcsere zavaroknál.

 

A Collagenceutical biotechnológiai emulzió összetételét tekintve abszolút újdonságnak számít, és forradalmi lépést jelent a ráncok megelőzésében és csökkentésében. A peptid alapú hatóanyagok (az Északi-Jeges tengerből származó glykoprotein, hyaluronsav liposzómás formában) egyesítését a Herb-Pharma AG társaság a farmakológiai és dermatológiai kutatásainak legújabb eredményeire alapozza.

 

Asztali nézet