LiftoceuticalLiftoceutical

Biotechnológiai emulzió- a sebészeti arcfeszesítés-facelifting-alternatívája


Bemutatjuk Önöknek a Liftoceutical biotechnológiai emulziót a sebészeti arcfeszesítés – facelifting – alternatíváját, amely a következő hatóanyagokat tartalmazza:

 

 

 

 • A biotechnológiailag előállított élesztőkivonat javítja a bőr felszínének és a hámrétegnek a minőségét, növeli az elasztin és a kollagénszintézist, az arcbőr feszessége megnő, ami jelentős simító és liftinghatást eredményez. A hatóanyag – a többfunkciós proteoglykán, amely az extracelluláris mátrix alkotórészeihez és a sejtfelszín molekuláihoz kötődik, – biztosítja a dermo-epidermális kötődést (DEK). Az arcbőr két legfontosabb rétegének keresztmetszetén egy nagyon vékony szerkezet található (75 nm): ez az ún. dermo-epidermális kötődés. E szerkezet fő feladata a dermisz és az epidermisz közti összetartozás biztosítása. E kapcsolódás fontossága az arcbőr funkciójának megőrzésében rejlik, és a DEK biztosítása az arcbőrt fiatalító kozmetikai kezelések fő célja. Ha a DEK károsodik, a kötődés – vagyis a dermisz és az epidermisz közötti kommunikáció – megszakad, így ráncok keletkeznek. A bőr öregedésének megelőzése érdekében hatni kell  a dermisz szerkezetére és az epidermiszhez kapcsolódására. A DEK elsődleges és fontos összetevője a fibroblasztokkal szintetizált proteoglykán. Fontos  a DEK stabilizálásában, úgy hogy a többi összetevőkkel (laminin és kollagén IV) együtt hat.

A többfunkciós, az extracelluláris mátrix összetevőire és a sejtfelszín molekuláira kapcsolódó proteoglykán szintézise a kor előrehaladtával gyengül, ezért fontos a folyamatos stimulálása. A dermisz és a DEK hatása által a hatóanyag a ráncképződés teljeskörű megelőzését biztosítja. Ezt a hatást klinikai és felhasználói tesztek is alátámasztják.

 • További hatóanyag a Palmitoyl Oligopeptid, amely  a sebgyógyulás kutatásának technológiáján alapul. Ez a komplex folyamat egy igen magas szintű sejtek közötti kommunikációt igényel. A bőr sérült részeinek megújítása előtt meg kell szüntetni a sérült sejtközti anyagot. Ezt a biológiai megsemmisülést, majd a megújulást a peptidek szekvenciója idézi elő, amely a bőr makromolekuláinak enzimatikus lebomlásából keletkezik. Ezek a speciális szekvenciók biológiailag aktívak és fontos szerepet játszanak a sebgyógyulásnál. A ráncokat a bőr „sérült” részeihez hasonlíthatjuk, mivel az arcbőr szövete az öregedési folyamat miatt károsodik, így a bőr felső rétegei petyhüdtek lesznek és kialakulnak a ráncok. A megfelelően irányított aktív peptidek helyi alkalmazásával beindulhat egy megújulási folyamat, amely a seb gyógyulásához hasonlítható. A sejtközti anyag hozzáadásával az epidermális keratinociták között megújulhat és javulhat a bőr épsége. A hatóanyag vektorizált formájú biológiailag aktív peptid (az elasztin rugalmas része) és a ceramid 2 kombinációját tartalmazza, amely természetes körülmények között a bőrünkben megtalálható. Ez a kombináció lehetővé teszi a sejtek közötti kommunikáció erősítését, később pedig az öregedés okozta sérülések gyógyulásához vezet, egy erős ráncatalanító hatással párosulva. Így a bőr védelme javul és megfelelő hidratáltságot kap.

A tulajdonságok összefoglalása:

 • a biológiailag aktív peptideknek köszönhetően a sejtek közötti kommunikáció stimulálása,
 • az elasztin rugalmas részét tartalmazza,
 • erős bőrfiatalító és ránctalanító hatás,
 • a kor előrehaladása okozta bőrsérülések megújítása a fibroblasztok stimulálása által,
 • a bőr védelmének megerősítése.
 • A termék feszesítő hatású aktív anyagot, hexapeptidet tartalmaz, amely a keratinocitákban és a fibroblasztokban elősegíti a kettős sejtműködést. Növeli a laminin-5, alfa6-integrin és a hemidesmozónok szintézisét, ezáltal erősíti a dermo-epidermális kötődést.

A kor előrehaladtával az epidermális és a dermális sejtek közötti kötődés  gyengül, a bőr veszít rugalmasságából.

 • A következő hatóanyag olyan összekötő láncok mimikai peptidje, amelynél bizonyított, hogy képes szabályozni a fibrillogenézist, ellenőrzi a kollagén fibrillek átmérőjét és növeli a bőr rugalmasságát.

A fibrillogenézis a szövetképződés olyan alapfolyamata, amelyet ellenőrizni és szabályozni kell, hogy megelőzzük a túlzott kollagénfelhalmozódást. A fibrillogenézis ellenőrzése egy leucinban gazdag kis proteoglykán – a dekorin – feladata, amely a fehérje magban a kötések meghatározott helyén kollagénfibrillekkel kapcsolódik, miközben ellenőrzi a fibrillek nagyságát, átmérőjük egyenletességét és szabályos elhelyezkedésüket. Az idősödő bőr korlátolt formájú dekorint tartalmaz, amelynek hiányoznak a kollagénfibrillekhez kötő területei, ez lehet az oka, hogy a bőr rugalamassága idővel gyengül.

 • A Liftoceutical biotechnológiai emulzió hyaluronsavat tartalmaz liposzómás formában (a liposzómák specifikus lipidekből álló gömbölyű hólyagocskák). Proteineket, peptideket és más aktív részeket tartalmazhatnak, amelyek fontos szerepet játszanak a bőr és a haj feszességének, valamint rugalmasságának megőrzésében. A liposzómák az epidermisz sejtjeivel együtt fejtik ki hatásukat. A nátrium-hyaluronát tartalmú PML-ek (Plurilameláris Multivezikuláris Liposzómák) polycentrikus foszfolipides hólyagocskák, amelyek képesek aktív anyagot felszabadítani az epidermiszben. A nátrium-hyaluronát a hidratáló és simító tulajdonságai által kiváló a száraz bőr kezelésében. Fontos szerepet játszik a bőrszerkezet nedvességének megtartásában és az ép bőr megőrzésében. Ápolja a túlzott napfénynek kitett bőrt, visszaállítja annak rugalmasságát, valamint hatékony és regeneráló hatású az öregedési folyamat megállításában. Kiváló hatású egyéb sérülések esetén és segíthet az anyagcsere zavaroknál.
 • A Liftoceutical biotechnológiai emulzió pentapeptidet tartalmaz, amely a preszinaptikus idegsejt környékén rövidebb idő alatt fejti ki a hatását, mint a hexa- vagy a heptapeptid. A test mérsékelt elektromos töltéssel rendelkezik. Az ismételt mozgásoknál a test adott részében növekszik az elektromos töltés. A pentapeptid elősegíti a SNARE komplex pillanatában az acetylcholin leválásának gyengítését azáltal, hogy az alkalmazás helyén csökkenti a bőr elektromos töltését, így az idegsejtek aktivitása megnehezül. Az idegsejtek megkötik az acetylcholint az izomsejtekben és izommozgást idéznek elő. A pentapeptid csökkenti az elektromos töltést, ezáltal befolyásolja az izomösszehúzódásokat. Az izomösszehúzódások gyengítése által a bőr fiatalosabb lesz, a ráncok kisimulnak és késlelteti az új ráncok kialakulását.
 • A Liftoceutical biotechnológiai emulzió heptapeptidet – természetes aminosavat – tartalmaz, amely hét aminopeptidből áll. Fejlett peptidszerkezete hatékonyabban gátolja a pórusok kialakulását és a neurotranszmiterek felszabadulását, mint bármely más aminopeptid. A heptapeptid  magasabb szintű aminopeptid, gyorsabban fejti ki a hatását és csökkenti a ráncok mélységét, amelyre más peptid nem képes. A heptapeptid a létező SNAP-25 receptorra kapcsolódik, így blokkolja az acetylcholin lazulását. Ennek következtében az idegsejtek nem tudják hatékonyan közvetíteni az izomösszehúzódáshoz szükséges jelet. Ha az ismételt mozgásokat gátoljuk, csökkenhetnek az arcon található  ráncok és lágyulhatnak a kontúrok.
 • A bőrmegfeszítés és az izomösszehúzódás folyamata egy finom neutrotranszmitáns folyamattól függ, amelyet SNARE komplexnek nevezünk. A SNARE komplexet három protein (SNAP- 25, vamp és syntaxin) alkotja, amelynek következtében az idegsejtek véghez tudják vinni az exocitózist. Az exocitózis az idegsejt pályáján keresztül kémiai anyagot szabadít fel, amely előidézi az izomösszehúzódást. Ha az exocitózist meggátoljuk vagy megszakítjuk, az izomösszehúzódás mérséklődik vagy leáll, ezáltal a már kialakult ráncok enyhülhetnek és késlelteti az újabbak kialakulását.

A Liftoceutical biotechnológiai emulzió a sebészeti arcfeszesítés – a facelifting – alternatívája. Hármas hatása révén csökkenti a ráncok mélységét, feszesíti a kontúrokat, amely által  az arcbőr élettelivé és rugalmasabbá válik. Ajánlott minden bőrtipusra. Hatékony UV szűrőt tartalmaz. A Herb-pharma AG társaság termékeinek előállítását a  farmakológiai  és dermatológiai  kutatások legújabb eredményeire alapozza.

 

 

Asztali nézet